Sushi vegan cu quinoa

Distribuie acest post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on twitter
Share on whatsapp

Chiar si pentru impatimitii mancarurilor cu carne, este un fel de mancare special si foarte gustos.

Quinoa este o cereala sanatoasa, care se pregateste foarte rapid, foarte delicioasa si este o proteina vegetala completa.


Pregatire: medie

Aparatura: blender/ robot de bucatarie/mixer vertical

Ingrediente pentru 10 foi de alge nori

10 foi alge nori

sos soia pentru dressing

Branzica caju:

  • 150 gr caju, lasat 2 ore la inmuiat
  • 3 linguri zeama lamaie
  • 5-6 linguri apa (sau cat sa fie branzica mai moale)
  • 3 lingurite ulei masline
  • 3-4 catei usturoi medii
  • o legatura marar tocat marunt
  • sare, piper

Umplutura sushi:

  • 300 gr quinoa
  • 3 linguri de turmeric
  • o ceapa medie
  • 1 castravete
  • 1 morcov mediu
  • 1 ardei rosu
  • ulei masline
  • zeama de lamaie – 2 linguri
  • sare, piper

Prima data punem caju la inmuiat 2 ore.

Umplutura de quinoa

Fierbem quinoa (aproximativ 10 minute).

Lasam putin sa se raceasca quinoa, punem intr-un castron quinoa cu 3 linguri turmeric, ceapa tocata foarte marunt, sare, piper si 2 linguri de zeama de lamaie. Amestecam bine. Lasam deoparte.

Branzica de caju

Pregatim branzica de caju: intr-un blender/ mixer vertical adaugam toate ingredientele pentru branzica, mai putin mararul. Blenduim bine, punem intr-un castron, adaugam mararul taiat marunt si amestecam bine (branzica de caju poate fi si un fel de mancare separat, in special de intins dimineata pe paine sau pe ardei gras).

Umplerea foilor de alge

Taiem castravetele si morcovul fasii subtiri, iar ardeiul rosu il taiem bucatele.

Acum trecem la umplerea foilor de alge.

Daca faceti pentru prima data foi de alge marine, tineti cont ca ele se lasa doar cateva secunde in apa.

Pregatim un castron mai lat in care sa incapa o foaie de alga, punem putina apa (la temperatura camerei), luam foaia de alga si o punem cateva secunde in apa (cat sa prinda putina apa, cam 1 secunda pe fiecare parte). Apoi o punem pe blatul de bucatarie.

Foaia de alga fiind acum pregatita, cu o lingura intindem putina branzica de caju pe foaie (mai putin la capetele unde vom rula), adaugam peste branzica si umplura de quinoa, apoi in mijlocul foii punem cate 1-2 fasii de castravete si 1-2 de morcov + ardei taiat cubulete – doar un rand rasfirat. Apoi rulam alga usor pentru ca este destul de fragila si o punem deoparte pe o farfurie intinsa. Asa procedam cu toate foile.


Ca si dressing, recomanda sosul de soia indoit cu apa si turnat peste un rulou.

Taiem cu cutitul in 6 portii fiecare rulou.

Va urez pofta buna! 

Aboneaza-te la Newsletter

Fii la curent cu cele mai noi stiri vegane.

Exploreaza mai mult

Rețete

Sos italian

Timp de preparare: 10 minute Dificultate: usor Portii: 2-3 portii Ingrediente: 5 catei usturoi 2 cepe 4 rosii 1 lg ulei masline 1 foaie dafin

Rețete

Sandvis de mere cu unt de arahide

Timp de preparare: 10-15 minute Dificultate: usor Portii: 2-3 portii Ingrediente: 300gr arahide crude decojite 1/2 lgt sare grunjoasa 3 lg ulei masline 3 mere

Ai nevoie de sfaturile unui Nutritionist?