Salata de radacinoase cu maioneza de avocado

Distribuie acest post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on twitter
Share on whatsapp

O salata usor de facut, delicioasa si sanatoasa!

Pregatire: usoara

Aparatura:  razatoare/robot de bucatarie sau blender/mixer vertical


Ingrediente pentru 2 porţii: 

  • 1 morcov
  • ½ sfecla rosie (marime medie)
  • ½ telina (marime medie)
  • 1 legatura de patrunjel
  • 2 linguri de suc de lamaie
  • 1 lingura de seminte de susan
  • Sare neiodata

Maioneza de avocado:

  • 1 avocado copt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri de apa
  • Sare neiodata

Preparare:

Se dau pe razatoare morcovul, sfecla, telina. Se adauga patrunjelul tocat marunt, 2 linguri de zeama lamaie, 1 lingura de seminte susan si sarea. Puteti pune si in robot radacinoasele si parunjelul pentru a se marunti (in loc de razatoare). Se aseaza frumos pe farfurie.

Cum se prepara maioneza de avocado (reteta pe care o puteti folosi ca si dressing si pentru alte mancaruri): intr-un blender sau mixer vertical se amesteca ingredientele pana iese o crema.

Se adauga maioneza peste radacinoase si se mai adauga cateva seminte de susan pentru decor (eu folosesc susan negru pentru decor).


Note:

Puteti folosi si doar morcov cu sfecla, dupa gust.

Patrunjelul se poate adauga si pe langa salata.

Pofta buna si sanatoasa!

 

Aboneaza-te la Newsletter

Fii la curent cu cele mai noi stiri vegane.

Exploreaza mai mult

Rețete

Sos italian

Timp de preparare: 10 minute Dificultate: usor Portii: 2-3 portii Ingrediente: 5 catei usturoi 2 cepe 4 rosii 1 lg ulei masline 1 foaie dafin

Rețete

Sandvis de mere cu unt de arahide

Timp de preparare: 10-15 minute Dificultate: usor Portii: 2-3 portii Ingrediente: 300gr arahide crude decojite 1/2 lgt sare grunjoasa 3 lg ulei masline 3 mere

Ai nevoie de sfaturile unui Nutritionist?