Ratatouille (ghiveci de legume)

Distribuie acest post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on twitter
Share on whatsapp

Timp de preparare:  40 minute

Dificultate: medie

Portii: 2 portii

Ingrediente:

  • 2 cepe
  • 3 catei usturoi
  • 3 linguri ulei masline
  • 300 gr rosii coapte (2-3 mari sau 4 mici)
  • 1-2 ardei rosu
  • 1-2 linguri ierburi aromatice uscate (ex: cimbru, rozmarin, maghiran, busuioc, patrunjel etc)
  • 1 lgt sare
  • piper dupa gust
  • 300 gr vinete
  • 200 gr dovlecei

Pregatire:

  1. Taiati cubulete rosiile, vinetele, dovleceii, ardeii
  2. Caliti 2-3 minute ceapa, usturoiul in ulei de masline
  3. Adaugati rosiile, ardeiul, ierburile uscate, sarea, piperul si gatiti 10-12 minute. Adaugati si putina apa dupa 3-4 minute
  4. Adaugati vinetele si dovleceii si putina apa, dupa gust. Mai gatiti inca 14 minute.

Optional, daca va place gustul picant, puteti adauga si putin ardei iute sau chilli.

Se poate servi fierbinte sau rece, drept garnitura. Se poate presara peste parmezan vegetal.

Pofta sanatoasa!

 

 

Aboneaza-te la Newsletter

Fii la curent cu cele mai noi stiri vegane.

Exploreaza mai mult

Rețete

Sos italian

Timp de preparare: 10 minute Dificultate: usor Portii: 2-3 portii Ingrediente: 5 catei usturoi 2 cepe 4 rosii 1 lg ulei masline 1 foaie dafin

Rețete

Sandvis de mere cu unt de arahide

Timp de preparare: 10-15 minute Dificultate: usor Portii: 2-3 portii Ingrediente: 300gr arahide crude decojite 1/2 lgt sare grunjoasa 3 lg ulei masline 3 mere

Ai nevoie de sfaturile unui Nutritionist?