Orez de conopida cu sos de ghimbir si rosii uscate

Distribuie acest post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on twitter
Share on whatsapp

Timp de preparare: 10 minute

Dificultate: ușor

Porții: 4 porții


Ingrediente:

  • 20 gr alune de pădure
  • 500 gr florete de conopidă

Sos

  • 70 gr roșii uscate în ulei
  • 20 gr zeamă lămâie
  • 1-2 căței de usturoi
  • puțin ardei iute (opțional)
  • 2 cm rădăcină de ghimbir
  • o mână de pătrunjel proaspat

Preparare:

  1. Curățați conopida și puneți floretele de conopidă în blender, alături de alunele de pădure. Mixați până obțineți consistența fină a “orezului”. Puneți într-un bol.
  2. Adăugați în blender ingredientele pentru sos și mărunțiți.
  3. În bol adăugați și sosul. Serviți imediat.

Recomandare:

  • Cu un conținut redus de grăsimi, acest amestec este ideal pentru cină.
  • Alunele de pădure sunt bogate în vitamine, precum A și B. Conțin și vitamina D, substanța care contribuie la menținerea nivelurilor normale de calciu și fosfor în sânge. Mai mult, consumate zilnic alunele de pădure îmbunătățesc performanța intelectuală, stimulând sistemul nervos.

Variante:

  • Înlocuiți alunele de pădure cu pulpa de nucă de cocos pentru un preparat de inspirație thailandeză.

Poftă sănătoasă!

 

Aboneaza-te la Newsletter

Fii la curent cu cele mai noi stiri vegane.

Exploreaza mai mult

Rețete

Sos italian

Timp de preparare: 10 minute Dificultate: usor Portii: 2-3 portii Ingrediente: 5 catei usturoi 2 cepe 4 rosii 1 lg ulei masline 1 foaie dafin

Rețete

Sandvis de mere cu unt de arahide

Timp de preparare: 10-15 minute Dificultate: usor Portii: 2-3 portii Ingrediente: 300gr arahide crude decojite 1/2 lgt sare grunjoasa 3 lg ulei masline 3 mere

Ai nevoie de sfaturile unui Nutritionist?