Mancare de fasole cu legume

Distribuie acest post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on twitter
Share on whatsapp

Timp de preparare: 2 ore

Dificultate: medie

Porții: 5-6 porții


Ingrediente:

  • 400 gr fasole uscată
  • 1 morcov
  • 1/2 țelină
  • 1 păstârnac
  • 3 cepe
  • 10 căței usturoi
  • ulei măsline
  • 1 cub legume
  • bulion
  • sare, piper
  • condimente: 2-3 lgt cimbru și o lgț hasmațuki (opțional)

Mod de preparare:

  1.   Se lasă fasolea la înmuiat de seara pentru a fierbe mai ușor. Ca și variație puteți alege oricare dintre sortimente: alba, colorată, adzuki, mung etc.
  2.   Se pune fasolea la fiert, se lasă puțin să fiarbă, apoi se schimbă apa.
  3.   În a doua apă se pun la fiert și legumele și condimentele: morcovul, țelina, păstârnac, o ceapă, cubul de legume, piperul, cimbrul și hasmațuki. Apa nu se aruncă – va fi folosită la prăjit.
  4. După ce fierb, se scot legumele și fasolea și se lasă puțin la răcit, apoi legumele se taie bucățele pentru a fi puse la prăjit.
  5. În altă cratiță se călesc două cepe cu 3-4 căței de usturoi tocați mărunt, apoi se adaugă 4 linguri bulion, legumele și 5-6 căței de usturoi nedecojiți. Se călesc 2 minute, după care se adaugă fasolea și apa din a doua fierbere. Pe parcurs se va mai adăuga apa la fiert, în funcție de consistența dorită.
  6.    Se lasă la foc mic până este gata și se servește cu mămăligă caldă.

Poftă sănătoasă!

Aboneaza-te la Newsletter

Fii la curent cu cele mai noi stiri vegane.

Exploreaza mai mult

Rețete

Sos italian

Timp de preparare: 10 minute Dificultate: usor Portii: 2-3 portii Ingrediente: 5 catei usturoi 2 cepe 4 rosii 1 lg ulei masline 1 foaie dafin

Rețete

Sandvis de mere cu unt de arahide

Timp de preparare: 10-15 minute Dificultate: usor Portii: 2-3 portii Ingrediente: 300gr arahide crude decojite 1/2 lgt sare grunjoasa 3 lg ulei masline 3 mere

Ai nevoie de sfaturile unui Nutritionist?