Despre mine

Mă bucur că te afli aici.

Poate te vei regăsi în povestea mea sau ești în căutarea unor informații despre ce înseamnă un stil de viață sănătos, din toate privințele. Indiferent de situație, îți sunt recunoscătoare pentru că mă urmărești.

Cred ca nimic nu este întâmplător în această viață și te afli aici cu un motiv.

În multe traditii se vorbește despre “noaptea întunecată a sufletului”. Eu cosider că între 18 și 23 ani, timp de mai bine de 5 ani, am trecut prin această perioadă destul de sumbră și mă bucur că am ajuns acum să simt ce înseamnă să fii sănătos și echilibrat.

ella-olsson-fxJTl_gDh28-unsplash.jpg

Povestea mea: până la 18 ani viața mea a fost destul de echilibrată, indiferent prin câte am trecut. Am avut noroc să mănânc destul de sănătos, în special când eram mai mică. Am crescut pana la 10 ani la țară, în natură. Mi-au plăcut dintotdeauna plantele, fructele, legumele, chiar și florile. Daaa, îmi plăcea să mănânc flori și frunzele copacilor. Bineînțeles, mâncam tot ce mi se oferea, dar am avut o tentință spre vegan de când mă știu. Îmi plăceau animalele, mă jucam cu broaște, șopârle. Le adoram! Mă simțeam bine în natură și evitam aglomerația.

Asta până în clasa a 12-a, când m-am mutat în București. La început totul a fost bine, îmi plăcea. Dar cu timpul, totul a devenit un coșmar, din care nu credeam că îmi voi reveni.

Stilul meu de viața era cam așa: nu mai știam ce înseamnă să bei apă, aveam zile când singurul lichid era doar sucul acidulat, făceam comenzi pentru mâncare: pizza, burgeri, în special fast-food. Stăteam într-un mediu în care se fuma, dormeam haotic, beam energizante și multă cafea. Poluarea electromagnetica era peste tot: prize la noptieră, telefon lângă mine, chiar și în timpul somnului, wireless-ul pornit non-stop și bineînțeles, la toate acestea mai adăugam și aerul poluat din București.

În concluzie: trăiam viața de adolescentă/studentă. Este posibil să te regăsești în multe situații de mai sus :).

Health.Natural.Vegan

Ușor, ușor, toate aceste lucruri au dus la mai multe probleme acute, din care credeam că nu îmi voi mai reveni vreodată: nas înfundat non-stop (îmi aduc aminte că în clasa a 12-a și primul an de facultate puteam respira doar cu spray-uri nazale), probleme gastro-intestinale, palpitații. Am avut luni în care nu m-am putut ridica din pat. Peste toate acestea, am trecut și printr-o perioadă de depresie, cu atacuri de panică destul de majore. Îmi aduc aminte că nu plecam nicăieri fără punga de pastile la mine.

Am început chiar de la 19 ani să merg la analize: cardiologi, analize la sânge, ORL, gastro-enterologi,  alergii etc. Și nu doar la unul, am un dosar întreg de analize.

Ce m-a suprins cel mai mult a fost că toți îmi spuneau că sunt sănătoasă, iar eu abia mă puteam ține pe picioare.

Catalina Grosu (4)

Catalina Grosu

După câțiva ani am înțeles că ceva nu se leagă. Analizele ieșeau bine. Și culmea, nici un medic nu mi-a vorbit de alimentație!

Aici a intervenit schimbarea: am început să îmi cumpăr cărți și să înteleg singură cum funcționează organismul uman. Cărți de sănătate, nutriție, cum scapi de anxietate etc. Devoram tot ce prindeam. Cursuri, seminarii. Am mers la biorezonanță și mi-am dat seama că totul era legat de stilul meu de viață haotic, ce combustibil îi ofer corpului meu, ce radiații permit să îmi afecteze organismul și ce gândesc, ce emoții am. Iar la 23 ani am plecat în călătoria unui stil de viață sănătos, holistic.

Au urmat ani de citit, de renunțat la ce îmi făcea rău, am mers la cursuri, am testat pe mine.

Ulterior, am renunțat la a mânca produse cu chimicale, pesticide, erbicide, începusem să mănânc doar bio. În 2012 erau mai greu de găsit produsele bio, dar am descoperit mulți oameni și afaceri faine. Apoi am renunțat la carne, în 2013. Am început să mă simt și mai bine, mult mai energică. Mi-at dat seama că pot trăi și fără să omor și să mănânc alte ființe. Asta mi-a adus bucurie și pace în suflet, pe lângă sănătate. În 2018 am renunțat cu totul la produsele animale (ouă/lactate) și mă simt excelent.

Căutarea mea nu s-a terminat, întotdeauna găsesc lucruri noi de învatat. Totul s-a transformat într-o pasiune pentru longevitate, energie și nutriție. Am citit până acum sute de carti despre sănătate, am mers la cursuri, am testat pe mine mare parte din informații.

Am urmat în 2018 cursul de Nutriție la Centrul International de Formare pentru Medicina Complementara/ Alternativa și în 2020 cursul de Anatomie și Terapii Complementare, astfel încât să pot practica nutriția ca profesie.

Sunt pasionată de tot ceea ce ne face bine, indiferent dacă vine din exterior sau din interior. Simt că am renăscut și vreau îți ofer și ție informațiile care m-au vindecat.

Acum, după atâția ani de căutare, dezvoltare și testare, vreau să împărtășesc cu tine idei, sfaturi și cunoștințe.

Îți mulțumesc încă o dată pentru că ai ajuns aici și sper din toată inima să găsești informații valoroase!

#sanatateholistica