Cunoaste-ti dusmanii: toxicitatea si carentele alimentare – Partea II

Distribuie acest post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on twitter
Share on whatsapp

Carentele

Exact ca si toxicitatea, acest dusman al sanatatii isi are originea tot in sol. Timp de peste 150 ani, in agricultura comerciala au fost folositi din care in ce mai mult feritizatori artificiali, care asigura solului trei minerale principale: azotul, fosforul si potasiul. Nu asigura si celelalte aproximativ 50 minerale sau microminerale esentiale pentru mentinerea solului sanatos, fertil si bogat in enzime si microorganisme, care caracterizeaza pamantul fertilizat natural, bogat in humus. Ca rezultat, solul saracit nu poate sa produca decat plante lipsite de factori nutritivi, care devin hrana noastra cotidiana, la fel de deficitara. Aceste produse sunt saracite suplimentar prin procesare.

Toate alimentele conservate, la borcan, in cutii, afumate, marinate, murate sau conservate, intr-un fel sau altul, sunt complet saracite de acei putini factori nutritivi care le mai raman si sunt distruse de temperaturile ridicate si de conservanti. Le lipsesc vitaminele si enzimele. Acestea din urma, de o importanta vitala pentru o buna digestie, sunt distruse la temperaturi de peste 60 grade Celsius si nu pot fi asigurate organismului decat prin fructe si salate crude si proaspete. Pe de alta parte, prea putin oameni consuma cantitati suficiente din aceste alimente pentru a-si asigura nivelul adecvat de enzime necesar pentru un organism sanatos.


Pana acum ar trebui sa ne fie clar ca principalii doi mari dusmani ai sanatatii omului – toxinele si carentele, alcatuiesc un cerc vicios. Daca alimentele pe care le consumam ar fi hranitoare, organismul nostru ar reusi sa faca fata toxicitatii cu mai mult succes, insa lucrurile nu stau asa. Ca urmare, mai devreme sau mai tarziu, se intaleaza procesul degenerativ, deschizand calea unor afectiuni cronice grave.

In mod evident, trebuie sa fie abordati ambii dusmani ai sanatatii pentru a se initia vindecarea si pentru refacerea mijloacelor de aparare naturale ale organismului.

Din fericire, exista si solutii pentru acesti doi mari dusmani pe care le vom detalia in articolele viitoare.

 

Aboneaza-te la Newsletter

Fii la curent cu cele mai noi stiri vegane.

Exploreaza mai mult

Rețete

Sos italian

Timp de preparare: 10 minute Dificultate: usor Portii: 2-3 portii Ingrediente: 5 catei usturoi 2 cepe 4 rosii 1 lg ulei masline 1 foaie dafin

Rețete

Sandvis de mere cu unt de arahide

Timp de preparare: 10-15 minute Dificultate: usor Portii: 2-3 portii Ingrediente: 300gr arahide crude decojite 1/2 lgt sare grunjoasa 3 lg ulei masline 3 mere

Ai nevoie de sfaturile unui Nutritionist?