Reteța aceasta este ceva mai deosebită, mai ales atunci când vreți să petreceți duminica în familie sau aveți musafiri.
Cu siguranță veți avea parte de câteva momente de deliciozitate! 🙂
Timp de preparare: 15-20 minute
Dificultate: ușor
Porții: 3-4 porții
Ingrediente:
Brânza
- 500 gr nuci caju
- 200 gr apă
- zeama de la o lămâie
- 10 gr fulgi drojdie inactivă
- sare roz de Himalaya sau de mare și piper, dupa gust
- 60 gr rucola
Canape-uri
- 3 sfecle roșii
- 3 portocale
Decor
- frunze de pătrunjel
Preparare:
Brânza:
- Hidratați nucile caju pentru 4 ore. Scurgeți apa și clătiți bine în apă rece.
- Puneți toate ingredientele pentru brânză (mai puțin rucola) și mărunțiți la blender.
- Adăugați frunzele de rucola și pulsați o dată la blender.
- Adăugați sare și piper după gust.
Canape-urile:
- Tăiați sfecla rosie în felii groase de 2 cm.
- Tăiați portocalele rondele.
- Pe fiecare felie de sfleclă roșie adăugați o lingură brânză de rucola, 1-2 felii de portocale și o frunză de pătrunjel.
- Serviți imediat.
Recomadari:
- Folosiți acest preparat ca aperitiv la petreceri sau cine în familie.
- Rucola este o sursă importantă de fibre alimentare, vitaminele A, C, K, P dar și fier și potasiu. Previne deficiențele de vitamina C, reduce aciditatea din stomac și contribuie la o bună funcționare a tranzitului intestinal, accelerează metabolismul și forțează organismul să ardă grăsimile pentru a produce energie.
Tips: Puteți garnisi acest preparat și cu nuci românești, fistic sau frunze de rucola.
Poftă sănătoasă!