Canape-uri de sfeclă roșie, brânză de rucola și portocale

Distribuie acest post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on twitter
Share on whatsapp

Reteța aceasta este ceva mai deosebită, mai ales atunci când vreți să petreceți duminica în familie sau aveți musafiri.

Cu siguranță veți avea parte de câteva momente de deliciozitate! 🙂

 

Timp de preparare: 15-20 minute

Dificultate: ușor

Porții: 3-4 porții


Ingrediente:

Brânza

  • 500 gr nuci caju
  • 200 gr apă
  • zeama de la o lămâie
  • 10 gr fulgi drojdie inactivă
  • sare roz de Himalaya sau de mare și piper, dupa gust
  • 60 gr rucola

Canape-uri

  • 3 sfecle roșii
  • 3 portocale

Decor

  • frunze de pătrunjel

Preparare: 

Brânza:

  1. Hidratați nucile caju pentru 4 ore. Scurgeți apa și clătiți bine în apă rece.
  2. Puneți toate ingredientele pentru brânză (mai puțin rucola) și mărunțiți la blender.
  3. Adăugați frunzele de rucola și pulsați o dată la blender.
  4. Adăugați sare și piper după gust.

Canape-urile:

  1. Tăiați sfecla rosie în felii groase de 2 cm.
  2. Tăiați portocalele rondele.
  3. Pe fiecare felie de sfleclă roșie adăugați o lingură brânză de rucola, 1-2 felii de portocale și o frunză de pătrunjel.
  4. Serviți imediat.

Recomadari: 

  • Folosiți acest preparat ca aperitiv la petreceri sau cine în familie.
  • Rucola este o sursă importantă de fibre alimentare, vitaminele A, C, K, P dar și fier și potasiu. Previne deficiențele de vitamina C, reduce aciditatea din stomac și contribuie la o bună funcționare a tranzitului intestinal, accelerează metabolismul și forțează organismul să ardă grăsimile pentru a produce energie.

Tips: Puteți garnisi acest preparat și cu nuci românești, fistic sau frunze de rucola.

Poftă sănătoasă!

Aboneaza-te la Newsletter

Fii la curent cu cele mai noi stiri vegane.

Exploreaza mai mult

Rețete

Sos italian

Timp de preparare: 10 minute Dificultate: usor Portii: 2-3 portii Ingrediente: 5 catei usturoi 2 cepe 4 rosii 1 lg ulei masline 1 foaie dafin

Rețete

Sandvis de mere cu unt de arahide

Timp de preparare: 10-15 minute Dificultate: usor Portii: 2-3 portii Ingrediente: 300gr arahide crude decojite 1/2 lgt sare grunjoasa 3 lg ulei masline 3 mere

Ai nevoie de sfaturile unui Nutritionist?