10 principii pentru o viata linistita

Distribuie acest post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on twitter
Share on whatsapp

Cum luna decembrie este despre iertare, iubire, recunostinta, timp petrecut cu cei dragi, va propun o scurta lista cu cateva dintre principiile care ne ajuta sa avem o viata linisita.

  1. Inner peace.

Pacea din interiorul fiecaruia depinde de noi insine. Cum privim viata, cum ii acceptam pe ceilalti din jur, cum ne privim pe noi. Nu lasa pe altii sa iti strice pacea interioara, in orice situatie intoarce-te la “tine” si te vei linisti. Nimeni nu ne poate regasi pacea interioara in afara de noi insine.

Inner peace begins the moment you choose not to allow another person or situation to control your emotions.

  1. Accepta situatiile asa cum sunt.

Situatiile sunt doar situatii, bune sau rele, noi le-am pus in anumite categorii. Daca vom accepta situatiile fix asa cum sunt, indiferent de forma lor, suntem in pace cu noi insine si cu cei din jur.

Until you accept the reality of your current situation, you can’t take the next step forward.

  1. Nu incerca sa ii schimbi pe ceilalti.

Nimanui nu ii place sa fie schimbat. A oferi ajutor cuiva sa se schimbe este ceva (daca vrea), a conditiona pe cineva sa se schimbe este altceva. Acceptam persoanele asa cum sunt ele si daca le putem ajuta este bine, daca nu, cu siguranta la un moment dat cand se regasesc pe ele se vor schimba de la sine. Important este pana atunci sa ne acceptam intre noi asa cum suntem chiar acum.

When you stop trying to change others and work to changing yourself,  your world changes for the better.

  1. Viata = o insiruire de experiente.

Intamplarile din trecut si viitor sunt viata noastra. Nu conteaza daca sunt bune sau rele, ele reprezinta experientele prin care am trecut, prin care trecem si prin care vom trece. Recunostinta, iubirea si compasiunea sunt armele noastre cele mai puternice pentru situatiile din viata.

Life is a journey with problems to solve, lessons to learn, but most of all, experiences to enjoy.

  1. Accepta oamenii fix asa cum sunt.

Cei apropiati sunt oameni pe care ii acceptam asa cum sunt. Trebuie sa fim recunoscatori pentru ca exista in momentul de fata si sa ne bucuram de ei. Fiecare dintre noi are parti bune si rele, incercam sa vedem ce e bun in fiecare.

Learn to accept people for who they are, not who you want them to be!

  1. Nimeni nu este perfect. 

Daca incercam sa cerem perfectiunea de la noi sau ceilalti nu vom avea decat de suferit. Suntem diferiti si fiecare ne comportam dupa “harta” care ne-a adus in acest punct.

You are born to be real, not to be perfect.

  1. Zambeste-i vietii.

Daca ii zambesti vietii si viata iti va zambi. Trecutul nu are nici o putere asupra prezentului, in fiecare zi putem redefini viitorul nostru, conteaza sa stim ce vrem, sa acceptam situatiile asa cum sunt si sa ii fim recunoscatori vietii ca putem trece prin mai multe experiente. 5 minute de zambet pe zi este suficient pentru ca mintea noastra sa inceapa sa priveasca altfel situatiile pe care acum poate ni se par fara iesire sau fara folos. Zambeste!

It only takes one smile to stop one thousand tears.

  1. Iubeste-te pe tine ca sa poti iubi.

Ca sa ii putem iubi pe cei din jur trebuie sa ne iubim pe noi prima data. Daca inima noastra nu simte iubire fata de noi insine, atunci nu va sti ce sa simta fata de cei din jur. Ne acceptam pe noi asa cum suntem, chiar acum, si putem in fiecare zi sa fim cea mai buna versiune a noastra.

Love yourself first, because that’s who you’ll be spending the rest of your life with.

  1. Traieste momentul prezent.

Este bine sa invatam din trecut, este bine sa aspiram catre viitor, dar si mai bine sa traim prezentul. Sa fim recunoscatori pentru ce avem, ce suntem. Sa ne iubim pe noi si pe ceilalti. Momentul prezent este chiar acum si sa ne bucuram de el.

Be present. It is the only moment that matters.

  1. 5 minute de minte limpede pe zi iti poate imbunatati viata. 

Opreste-te din agitatia mentala si fizica macar 5 minute pe zi. Intoarce-te in interiorul tau in cele 5 minute si acolo vei gasi cu timpul cele mai bune raspunsuri. Nu este usor pentru o minte neantrenata, dar exersand vom reusi sa ne controlam mintea si nu mintea pe noi.

The best cure for the body is a quiet mind.

Aboneaza-te la Newsletter

Fii la curent cu cele mai noi stiri vegane.

Exploreaza mai mult

Rețete

Sos italian

Timp de preparare: 10 minute Dificultate: usor Portii: 2-3 portii Ingrediente: 5 catei usturoi 2 cepe 4 rosii 1 lg ulei masline 1 foaie dafin

Rețete

Sandvis de mere cu unt de arahide

Timp de preparare: 10-15 minute Dificultate: usor Portii: 2-3 portii Ingrediente: 300gr arahide crude decojite 1/2 lgt sare grunjoasa 3 lg ulei masline 3 mere

Ai nevoie de sfaturile unui Nutritionist?